Saturday, September 3, 2011

Logo-uri faimoase si ... rastalmacite


Uitandu-ne in timp si in prezent in jurul nostru, unele imagini ne vorbesc prin simpla lor aparitie suspendate de un stalp, puse frumos in vitrina sau tiparite in revista.
Am sa iau cateva simboluri consacrate, simboluri care stim ce reprezinta, imediat ce ne apar in fata.

Coca-Cola

Si-a creat o imagine inconfundabila. Automat cand vedem ceva rosu si alb, ne ducem cu gandul la Coca-Cola. Exista chiar si fontul 'coca-cola', care indiferent pt ce cuvant l-am folosi, citim acelasi lucru.

McDonalds

-poate nu are rost sa vorbesc foarte mult despre. Mai nou, pe reclame nu se mai scrie McDonalds cu totul, ci un simplu Mc. O simpla "rasturnare"de situatie, ar schimba un pic lucrurile...Puma
Prin folclorul nostru si reteaua web, acest logo a fost de multe ori ironizat si transformat, constituind o sursa buna de inspiratie pentru creatorii de imagini pentru tricouri.
Nike
Nike e o virgulita care a dus simplitatea la un nivel binemeritat. Intr-o vreme in care marile companii se maimutareau cu tot felul de zorzoane, Nike a ales calea simpla si inspirata. Un asemenea simbol este intens utilizat de chinezi pt promovarea propriilor produse, doar un naik, un hike, sau un make (un pic cam fortat) poate fi la fel de bun.
Nokia
Nokia dupa parerea mea nu au un logo neaparat. Recunoastem insa, ca si la Coca-Cola cu usurinta fontul, iar mainile care se ating ne fac sa uitam de opera lui Michelangelo si sa o atribuim altcuiva. Uneori, nu doar logo-ul poate fi sursa de inspiratie, ci si sloganul.
Apple
Marul lor muscat a fost re-muscat, facut patrat, cub, piramida..toate formele posibile. Pentru ca incepe(insfarsit) sa capete tot mai mult teren in vietile noastre in lupta stransa cu Android, sunt curioasa pana unde se poate ajunge cu deformarea siglei lor minunate.

Google
Google nu mai este demult o simpla companie, ci un adevarat imperiu. A intrat in reflexul tuturor sa spuna in loc de "cauta pe net" - "cauta pe google". Sigla lor multicolora poate fi folosita pentru a scrie..orice implica un G, cu acelasi inteles.


No comments:

Post a Comment